Mihai Popșoi  Aceasta este fața justiției din Moldova. Cel care fură o găină, înfundă pușcăria; pe când ucigașii, traficanții de droguri, hoții de miliarde sunt eliberați înainte de termen sau nici nu ajung la răcoare. Judecătorii corupți trebuie fugăriți din sistem și condamnați, însă Dodon îi promovează.

Iată doar câteva exemple cum funcționează justiția lui Dodon:

1. Mihail Pîrgaru și Aurel Ignat – Învinuiți că l-au omorât în bătaie pe Serghei Bejenari. Procurorii au cerut câte 15 ani de închisoare. La 26 iunie 2020, magistrata Olga Bejenari i-a achitat, aplicând o amendă de 50000 lei și câte 5000 de lei drept prejudiciu moral. Prejudiciu de 5000 lei pentru OMOR!

2. Veaceslav Platon – Condamnat pentru escrocherie și spălare de bani la 18 ani de închisoare. La 15 iunie 2020, Platon a fost eliberat după ce Judecătoria Chișinau a aprobat cererea Procurorului General de revizuirea a dosarului. Nu este clar dacă Platon va mai fi judecat pentru faptele sale.

3. Oleg Pruteanu (Borman) – Condamnat în Portugalia la 4 ani, în Federația Rusă riscă închisoare pe viață, iar în Moldova procurorii au cerut 15 de ani de închisoare pentru trafic de droguri. La 24 iulie 2020, a fost eliberat și plasat sub control judiciar după ce s-ar fi infectat cu COVID -19.

4. Alexandru Covali (Șalun) – Condamnat la 21 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane, trafic de copii și proxenetism. Curtea Supremă de Justiție i-a redus pedeapsa la 19 ani. La 28 ianuarie 2020, a fost eliberat după numai 13 ani de detenție, iar acum se plimbă liber printre fostele sale victime.

5. Constantin Țuțu – Dat în căutare internațională în septembrie 2019, s-a predat benevol în martie 2020. La 11 mai 2020, dosarul a fost expediat în judecată sub învinuire de trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari. Anterior, dosarul omorului de la Orhei, în care era acuzat, a fost recalificat în huliganism, iar ședințele de judecată sunt amânate cu regularitate.

6.Vladimir Moscalciuc (Makena) – Condamnat la 15 ani de închisoare în 2002, însă a fost amnistiat în 2010. În 2012 a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru șantaj și organizarea unei grupări criminale. La 3 iulie 2020, judecătorul Veniamin Chihai i-a redus sentința cu 5 ani și 3 luni.

Cu asemenea justiție, bandiții se plimbă în libertate, iar oamenii onești continuă să sufere! Iată de ce este important să scăpăm de judecătorii corupți, dar pentru asta, mai întâi, trebuie să scăpăm de cei care îi protejează.

Mihai Popșoi   #FărăDodon2020

Lasă un răspuns