ANALIST POLITIC: Aparenta înțelegere dintre marile puteri în privința R.Moldova ar sugera că se pregătește ceva pe dosarul transnistrean

0
1106

Participanții la negocierile în formatul 5+2 în procesul de reglementare transnistreană s-ar putea reuni în următoarele luni în vederea unor discuții politice substanțiale, anunță OSCE în urma unei vizite în Republica Moldova a reprezentanților mediatorilor și observatorilor.

Experții susțin că în urma ultimelor evoluții atât de la Chișinău, cât și de la Kiev, sunt create anumite premise pentru a impulsiona identificarea unei soluții pentru reglementarea conflictului transnistrean, dar, în același timp, au crescut și riscurile ca aceasta să fie una defavorabilă Republicii Moldova. Relatează Radio românia Chișinău.

Situația creată în ultima lună la Chișinău, în special aparenta înțelegere dintre marile puteri în privința Republicii Moldova, ar sugera că se pregătește ceva pe dosarul transnistrean, ca parte a unui pachet mai mare de securitate, care include în primul rând Ucraina, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Ion Tăbârță.

mai mult la radiochisinau.md

Lasă un răspuns