Autori: Bianca Iosef, Răzvan Chiruță

Cartea intitulată „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale” a fost retrasă brusc de pe piață de către editura care a publicat-o. Volumul conținea o listă de nume a „vectorilor propagandei ruse”, care a stârnit reacții dure din partea celor menționați. Și chiar din partea unora nemenționați, care au amenințat cu darea în judecată.

PRESShub a discutat cu Sorin Bocancea, coordonatorul volumului, despre această retragere a cărții – lucru rar în România totuși, și cu directoarea editurii care a publicat-o și apoi scos-o de pe piață, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Scandalul public a plecat de la unul dintre capitolele volumului, în care unul dintre autorii invitați, Constantin Ilaș, a inclus o listă a „vectorilor propagandei” rusești în România. Lista cuprinde persoane fizice, precum George Simion, Cosmin Gușă, Sorin Roșca Stănescu, Marius Tucă sau IPS Teodosie, posturi de televiziune, precum România TV, și site-ul ale unor publicații mai mult sau mai puțin cunoscute.

Autorul susține că are sute de dovezi

Sorin Bocancea afirmă că autorul listei care a stârnit furia celor menționați nu a scris niște nume la întâmplare și are și numeroase dovezi pentru ceea ce susține.

„Luând toate aceste teme pe care le-a împărțit pe categorii, Constantin Ilaș a plecat totuși de la premiza că propaganda nu este un fenomen natural și impersonal precum ploaia, cutremurul, vântul. Propaganda este purtată de niște nume.

Cartea cu „lista putiniștilor”, restrasă de pe piață de editură. Somații și amenințări cu judecata

Lasă un răspuns