Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a fost audiat vineri de către procurorii anticorupție de la Chișinău în legătură cu afacerea privatizării Aeroportului Internațional Chișinău, obiect strategic care a ajuns printr-o suverică de offshore-uri în mâinile oligarhului acum fugar, Ilan Șor.

„Iurie Leancă a fost invitat la Procuratura Anticorupţie pentru a i se înainta statutul de bănuit în dosar şi a fi audiat în calitate de bănuit”, a confirmat şefa biroul de comunicare al Procuraturii Generale de la Chișinău, Mariana Cherpec.

Povestea privatizării Aeroportului Chișinău datează din 30 august 2013, atunci când au fost semnate actele pentru această mutare între Agenția Proprietății Publice (APP) și societatea Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, adică cu doar 28 de zile înainte privatizării obiectului strategic.

Compania avea atunci un capitatl de 85 de milioane de lei, circa 4,1 milioane de euro la cursul de astăzi, iar cotele era divizate în mod egal între firmele rusești Habarovski Aeroport și Kolomenski Zavod.

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, cercetat penal și audiat în dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău către oligarhul Ilan Șor și partenerii săi ruși


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns