Fără nici un respect pentru măsurile sanitare obligatorii impuse de Comisia extraordinară de sănătate publică și în 2021, fără măști de protecție, fără autorizații permise de APL, PSRM ridică sus steagul dezbinării și populismul rusofil, în acest weekend. Ieri și astăzi, în mai multe orașe ale RM, au avut loc marșuri și pichete ale PSRM, conduse de deputații săi, care și-au scos în stradă celulele lor teritoriale, cerând statut special pt limba rusă și acuzând Curtea Constituțională a RM că ”ar încălca drepturile vorbitorilor de limbă rusă, în cazul în care nu recunosc limba rusă ca limbă interetnică”.
Propagandiștii PSRM insistă că au dreptul de a se folosi exclusiv de limba rusă, în RM și susțin infantil și iresponsabil că motivul declarării neconstituționalității legilor (adoptate la 3 decembrie 2020 de PSRM și Shor) este rezultatul aflării unor cetățeni români, infiltrați în Curtea Constituțională (!). Obsesia de a căuta vinovați externi și de a se victimiza politic în fața unor minorități naționale are multe explicații, dar și un interes electoral cu iz de mucegai.
Este planul PSRM de a încăleca tema discriminării lingvistice în următoarele luni, calculând că în acest fel și-ar putea recupera pozițiile puternic avariate de un lider eșuat și de dezastrul din alegeri. Acțiunile PSRM sunt cinice și iresponsabile. Hotărârile Curții Constituționale sunt definitive și nu pot schimbate cu forța străzii, iar cine abuză de acest instrument să se aștepte la consecințe, legale și politice.
Cu acest prilej, putem vedea însă și cine participă la marșurile PSRM, folosiți ca sateliți ai acestui partid – aceștia sunt anumiți preoții ai Mitropoliei Moldovei, supusă Patriarhiei Moscovei, grupuri etnice politizate, elemente marginale, care-și oferă angajații cu împrumut și presa finanțată din Bahama. Putem observa însă că PSRM nesocotește Constituția, atacând legalitatea unei hotărâri definitive ale Curții Constituționale, și negând, în acest fel, ordinea constituțională. Pe proprie răspundere.
Ar trebui cineva să le amintească acestor ipocriți că incitarea unor conflicte interetnice, pasiuni lingvistice, va naște și niște responsabilități penale, care ar putea lovi puternic în PSRM exact acolo unde acest partid este cel mai vulnerabil.

Lasă un răspuns