Peste patru mii de moldoveni au revenit în țară în ultimele două săptămâni. Aceștia s-au întors cu curse avia charter, din mai multe state ale lumii unde munceau, din cauza epidemiei de coronavirus. 

„Doar pe parcurusul ultimelor 10 zile, am facilitat trecerea frontierelor străine și revenirea în țară a mai multor persoane, inclusiv din Franța 660, Rusia – 840, Maria Britanie – 398, Turcia – 155, Italia – 180, Israel – 159, prin România – 115, prin Ucraina – 355, din Germania/Polonia/Ucraina – 195, din Estonia/Letonia/Lituania – 68”, a spus într-un briefing de presă ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a mai spus că în următoarele săptămâni, în mod prioritar vor zbura cu charter studenții moldoveni din străinătate dar și alte categorii de cetățeni.

„Am atenționat colegii în lista pe care o pregătim pe platforma misiunilor să stabilim clar prioritățile, iar în capul listei să avem studenți, copii minori, mame cu copii, persoane care suferă de probleme de sănătate, persoane care și-au pierut munca și nu mai au mijloace financiare să revină acasă”, a subliniat Olge Țulea.

mai mult la  /tv8.md/


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns