Republica Moldova intră în stare de urgență pentru 60 de zile, din cauza coronavirusului

0
1383

Parlamentarii au aprobat, în două lecturi, modificări la Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război. Chiar dacă în seara zilei de luni Guvernul propunea instituirea stării de urgență pentru 30 de zile, astăzi retorica autorităților s-a schimbat și au solicitat instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Deși opoziția parlamentară a criticat dur extinderea perioadei până la 60 de zile, acuzând că Guvernul va lucra pentru „asigurarea celui de-al doilea mandat de președinte pentru Igor Dodon”, într-un final modificările au fost votate. Starea de urgență va dura până la 15 mai curent.

Prim-ministrul Ion Chicu a mers astăzi în Parlament, unde a solicitat declararea stării de urgență pentru o perioade de 60 de zile. Totodată, acesta a cerut atribuții pentru Comisia pentru situații excepționale. Mai exact, s-a propus ca dispozițiile acestei Comisii să fie obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților publice centrale și locale, agenților economici, instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova

„Îndemn cetățenii Republicii Moldova să fie solidari și cooperanți cu autoritățile statului și să respecte cu strictețe cerințele înaintate de structurile statului în conformitate cu statutul de stare de urgență”, a cerut prim-ministrul Ion Chicu.

mai mult la /cotidianul.md/


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns