Se conturează un format de tip „2+2” între România, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova

0
472
Un mesaj clar de depăşire a izolării internaţionale şi începutul unei noi ere de conlucrare pe plan extern. Astfel califică experţii pe domeniul relaţiilor internaţionale vizita la Chişinău a celor 3 preşedinţi – ai României, Ucrainei şi Poloniei.

Potrivit lor, se conturează formatul de conlucrare şi sprijin de tip „2+2” între două state membre UE şi 2 state care au semnate acorduri de Asociere cu Uniunea Europeană, notează IPN. Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor de la Bucureşti spune că prezenţa celor 3 şefi de stat la Chişinău, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, are mai mult decât o conotaţie simbolică. Este un mesaj care denotă că Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova şi va oferi sprijin cetăţenilor moldoveni prin intermediul celor două state membre UE, România şi Polonia.

„Faptul că există o deschidere fără precedent faţă de Republica Moldova, este deja cunoscut. Preşedintele României este la Chişinău a doua oară în mai puţin de un an. În acelaşi timp, România şi Polonia sunt parteneri strategici, sunt cele mai importante state din flancul estic, iar prezenţa preşedintelui Poloniei la Chişinău este, la fel, extrem de importantă. Se conturează un format de tip 2+2, dintre două state membre UE şi cele 2 state partenere UE, un format de sprijin al celor mai apropiaţi parteneri din flancul estic”, a spus Iulian Chifu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova

Citeste mai mult: adev.ro/qyfrkk

Lasă un răspuns