AcasăMoldovaCum ajuta AUR fortele antiromanesti si antieuropene din Moldova. Sorin Ionita: „AUR...

Cum ajuta AUR fortele antiromanesti si antieuropene din Moldova. Sorin Ionita: „AUR livreaza exact sperietoarea de care au nevoie Voronin si Dodon in campanie”

-

Analistul Sorin Ionita, expert in politica de la Chisinau, a explicat, sambata, cum ajuta AUR fortele antiromanesti si antieuropene din Republica Moldova in contextul alegerile parlamentare anticipate.

Comentand declaratiile rasiste ale fostului presedinte comunist Vladimir Voronin („Va doriti ca soldatii NATO sa vina aici si sa aveti copii cu pielea inchisa la culoare, nu doar cu pielea alba? Asta va doriti? Iar dupa ei sa vina jandarmii romani?”), Sorin Ionita arata cum AUR ajuta pe „oricine vrea sa vopseasca in negru Romania si Occidentul”.

„Batranul comunist intrat in campanie electorala stie ce face: nu doar ca apeleaza la instinctele primare ale electoratului, dar intareste mesajul cu celebrul cliseu al ‘jandarmului roman’. Lumea de dincoace nu realizeaza cat de puternica e mema asta in Basarabia, bazata pe o farama de adevar istoric si multa propaganda sovietica adaugata deasupra.

Si din pacate AUR livreaza exact sperietoarea de care au nevoie Voronin si Dodon in campanie. Paradoxul e ca desi partidul e anti-european si anti-NATO la Bucuresti (la fel ca Dodon), reuseste sa fie in Moldova intruchiparea arogantei si agresivitatii ro/occidentale, intrand la fix in calapodul creat de propaganda sovieto-rusa decenii la rand. Agita apele, panicheaza electoratul centrist si minoritatile, da apa la moara Kremlinului, care a avertizat tot timpul ca de la Bucuresti o sa vina fasistii etc. Cu alte cuvinte, reuseste sa aiba in ambele tari exact mesajul cel mai daunator posibil, producand maxim de pagube.

mai mult la /www.aktual24.ro/


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura