AcasăChişinăuCurtea Constituțională declară neconstituțională legea votată de deputații PSRM-ȘOR și cei din...

Curtea Constituțională declară neconstituțională legea votată de deputații PSRM-ȘOR și cei din platforma parlamentară „Pentru Moldova” prin care SIS-ul trece din subordinea președintelui în cea a Parlamentului

-

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională marți, 27 aprilie, legea votată de deputații PSRM, cei ai Partidului ȘOR și platforma parlamentară „Pentru Moldova” în luna decembrie a anului 2020, prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trece din subordinea președintelui în cea a Parlamentului.

Sesizările privind exercitarea controlului constituționalității asupra Legii pentru modificarea unor acte normative (proiectul nr. 481 din 1 decembrie 2020) adoptată în prima și a doua lectură pe 3 decembrie 2020 au fost depuse la CC de către deputații Platformei DA Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco.

„Se pronunță dispozitivul hotărârii. În numele R. Moldova, Curtea Constituțională judecând în componența doamnei Domnica Manole, președinte, domnului Nicolae Roșca, doamnei Liuba Șova, domnului Serghei Țurcan, domnului Vladimir Țurcan, cu participarea lui Dumitru Avornic, asistent judiciar, având în vedere sesizările înregistrate pe 4 și 7 decembrie 2020, examinând sesizările menționate în ședință plenară publică, având în vedere actele și lucrăririle actele și lucrările dosarului, deliberând în camera de consiliu în baza articolelor 135 (1) a și 140 din Constituție, art. 26 din Legea cu privire la Curtea Constituțională (…).

mai  mult la    /www.zdg.md/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura