AcasăChişinăuFostul director al singurului liceu românesc din Tiraspol: „Limba română este însăși...

Fostul director al singurului liceu românesc din Tiraspol: „Limba română este însăși existența mea”

-

Ion Iovcev, fostul director al liceului românesc „Lucian Blaga” din Tiraspol a venit cu un mesaj de Ziua Limbii Române, care este marcată anual, la 31 august, de românii din Țară, din Republica Moldova, din comunitățile istorice și de pretutindeni.

„La mulți ani, Limba Română! Pentru mine, Limba Română este însăși existența mea! În această limbă vorbesc, în această limbă râd, în ea și plâng. Chiar și atunci când tac, tot în această limbă o fac… „Limba Română este Patria mea!”, vorba poetului”, a subliniat Ion Iovcev.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, Ion Iovcev, directorul liceului românesc din Tiraspol a fost eliberat din funcție de Lilia Pogolșa, fostul ministru al Educației de la Chișinău. Atunci, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a subliniat că „în conformitate cu prevederile Codului muncii, funcția de director poate fi deținută până la vârsta de 65 de ani, iar Ion Iovcev a atins vârsta de 70 de ani”.

Ulterior, fostul director al liceului românesc „Lucian Blaga” din Tiraspol a menționat că demiterea sa ar fi fost consecința unui târg între fosta guvernare a R. Moldova și separatiștii din regiunea transnistreană, în ajunul alegrilor parlamentare din 11 iulie 2021.

mai mult la  /infoprut.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Mai multe articole

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...