AcasăMoldovaLiderul separatist de la Tiraspol, declarații halucinante: „Moldova încă nu a răspuns...

Liderul separatist de la Tiraspol, declarații halucinante: „Moldova încă nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean şi nu s-a pocăit pentru genocidul poporului transnistrean”

-

Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a acuzat Chișinăul de „atacuri teroriste împotriva poporului transnistrean”, numindu-i „teroriști” pe cetățenii din dreapta Nistrului care au participat la războiul din 1992. Declarațiile halucinante au fost făcute în cadrul unui eveniment dedicat celor 30 de ani de la înființarea așa-numitelor „structuri de forță” ale regiunii transnistrene.

Astfel, vorbind despre războiul de pe Nistru, liderul separatist a spus că „Moldova încă nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean şi nu s-a pocăit pentru genocidul poporului transnistrean”.

„În Moldova nu există consecinţe juridice în urma acestui război. Nu există nicio remuşcare. Dacă cineva nu regretă crimele sale, asta înseamnă că este dispus să le repete. Teroriştii (n. red: cu referire la cetățenii R. Moldova care au participat în războiul de pe Nistru) care au ucis oamenii sunt eroi. Acolo, sunt eroi toți cei care au comis omoruri, iar la noi sunt eroi cei care s-au apărat. Aici și este marea diferență. Nimeni nu ştie ce va fi mai departe. Nu exclud că problema transnistreană va fi soluționată pe cale militară. Nimeni nu a renunţat la această idee. Încă niciun politician din Moldova nu şi-a luat responsabilitatea să declare: „Noi renunţăm la această idee” (n. red: de a ataca militar Transnistria). Niciun politician din Moldova nu se pocăieşte pentru războiul din Transnistria. Niciun politician din Moldova nu a spus adevărul că anume Moldova este cea care a distrus integritatea teritorială a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, nu a spus că ei sunt separatişti. Noi nu am distrus nimic şi nu am ieşit din vreo componenţă”, a subliniat Krasnoselski în discursul său.

/infoprut.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura