Irina a crescut la Chișinău. Până în clasa a noua, a studiat la liceul „Gheorghe Asachi” combinând școala cu lecții de muzică și dansuri populare. A absolvit ulterior Colegiul Financiar Bancar, iar în paralel mergea la karate. La unul dintre campionatele de karate la care a reprezentat Moldova a rămas impresionată de echipa Danemarcei. De la membrii ei a aflat că în țara lor studiile pentru cetățenii UE sunt gratuite, acesta devenind unul dintre aspectele care au motivat-o să se mute acolo la vârsta de 19 ani. După mulți ani de lucru, studii și construirea unei comunități în jur, Irina a pus bazele a două startup-uri și ne-a povestit despre experiența sa.

Știa dintotdeauna că vrea să trăiască în altă țară. Când a cunoscut echipa daneză la un campionat european de kyokushin karate, a înțeles că Danemarca e țara unde s-ar regăsi, atât pentru antrenamente, cât și pentru studii. „Toți vorbeau engleza și am aflat că studiile pentru toți cetățenii UE sunt gratuite.”

În 2013, Irina se muta în Danemarca, iar cei șapte ani de trai acolo au însemnat multe joburi, studii, învățarea limbii daneze și adoptarea stilului danez de viață. La început, Irina distribuia ziare, a lucrat de asemenea în depozite, a făcut curățenie. Era foarte importat să-și câștige proprii bani. După un an, a început să studieze în sfera turismului, iar apoi, și-a continuat studiile în antreprenoriat și inovație, ambele programe – la Copenhagen Business Academy. Universitatea a determinat-o să-și creeze o rețea de oameni pe care a căutat-o intensiv.

Lasă un răspuns