AcasăChişinăuIon Iovcev: „Am fost filați și de Tiraspol, și de conducerea de...

Ion Iovcev: „Am fost filați și de Tiraspol, și de conducerea de la Chișinău”

-

Ion Iovcev a condus liceul cu predare în limba română din Tiraspol timp de 29 de ani. A preluat conducerea instituției pe 27 mai 1992, în perioada Războiului de pe Nistru. GAZETA de Chișinău a stat de vorbă cu Ion Iovcev, ex-director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, care a povestit cum a ajuns director și care au fost provocările prin care a trecut.

– Stimate Domnule Ion Iovcev, cum ați devenit director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol?

În 1987, eram inspector la Direcția de învățământ Slobozia. În 1988-1989, începuse Mișcarea de Eliberare Națională. Fiind din partea dreaptă a Nistrului, am fost tot timpul pentru schimbările care se așteptau în societatea noastră, eram foarte activ. În 1987-1988, aveam ore și la Institutul Pedagogic din Tiraspol, la catedra matematică și fizică. Un inspector de la Direcția de învățământ Tiraspol, fiind moldovean, vorbitor de limbă română, a venit la Slobozia și, auzind cum vorbesc, mi-a propus să accept postul de director de școală. De la început am refuzat, dar totuși am acceptat, la 27 mai 1992, să preiau conducerea acestei școli, deoarece era război, iar fosta directoare își schimbase locul de trai.

mai mult la gazetadechisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Mai multe articole

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...