Monica Gubernat, sustinuta de PSD, a fost numită președintele CNA / PSD a modificat legea de funcționare a instituției pentru ca Gubernat să fie numită a doua oară la conducere / Sub primul mandat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele televiziunilor

0
168

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea Monicăi Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. S-au înregistrat 233 de voturi „pentru” şi 4 „contra”. Votul a fost secret cu buletine, relatează Agerpres.

Parlamentarii USR şi cei neafiliaţi aparţinând partidului Forţa Dreptei şi REPER nu au participat la vot.

Gubernat a fost propusă pentru această funcţie de CNA în şedinţa din 19 ianuarie 2023. Maria Monica Gubernat a fost numită de Parlament membru al CNA în data de 14 noiembrie 2018, pentru un mandat de 6 ani, începând cu data de 20 decembrie 2018.

G4Media a arătat în noiembrie 2021, cum PSD și PNL au convenit să o reinstaleze la șefia Consiliului Național al Audiovizualului pe Monica Gubernat, care fusese demisă din funcție în iulie de coaliția PNL – USR. Sub șefia lui Gubernat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele de la principalele televiziuni.

Pentru a o putea reinstala pe Monica Gubernat ca președinte al CNA a fost nevoie de modificarea Legii de funcționare a instituției, care prevedea clar că un președinte demis nu mai poate ocupa funcția. Articolul 20, alineatul 6: Fostul președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului.

Monica Gubernat a fost numită președintele CNA / PSD a modificat legea de funcționare a instituției pentru ca Gubernat să fie numită a doua oară la conducere / Sub primul mandat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele de la principalele televiziuni


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns