Secțiile de votare organizate în orașe din România pentru cetățenii moldoveni se deschid duminică la ora 07.00

0
497

Secții de votare organizate în 11 orașe din România pentru cetățenii moldoveni se deschid duminică la ora 07.00, mai multe prefecturi oferind detalii despre locurile unde se poate vota, în timp ce unii reprezentanți ai administrației locale au trasmis mesaje de încurajare a participării la vot.

„Duminică, Moldova poate face un pas hotărâtor către Europa și vă îndemn, pe toți cetățenii moldoveni din Timișoara și Timiș, să veniți la vot. Secția amenajată pe strada Cluj nr. 12, în incinta Colegiului Național de Artă Ion Vidu vă așteaptă. Istoria Timișoarei, oraș al libertății, în care ați ales să veniți la studii, să munciți sau să trăiți, să vă fie inspirație”, a scris primarul din Timișoara, Dominic Fritz, pe Facebook..

Fritz susține că a admirat „mobilizarea exemplară” a diasporei moldovenești de la alegerile prezidențiale.

„Orele de stat la cozi, miile de km parcurși între orașele europene și telefoanele date rudelor rămase acasă. Tot acest val de încredere și determinare a contribuit la victoria forțelor reformiste și începutul unui nou capitol pentru Moldova. După zeci de ani de oligarhie, corupție și sărăcie, Moldova are șansa să înceapă construcția unui stat modern, cu instituții puternice și condiții de trai decente”, a mai scris Dominic Fritz.

 

mai mult la   /www.g4media.ro/

Lasă un răspuns