Studenţii basarabeni au boicotat o conferinţă susţinută de jurnalistul şi realizatorul de emisiuni Cristian Tabără, despre propaganda mediatică rusă. Evenimentul a avut loc vineri, 28 februarie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Jurnalistul Cristian Tabără a susţinut o conferinţă la Universitatea „Ştefan cel Mare” despre modul în care Federaţia Rusă foloseşte instrumente mediatice ca să facă propagandă. Înainte ca evenimentul să aibă loc, 250 de studenţi basarabeni au semnat o petiţie prin care au cerut instituţiei academice să anuleze conferinţa, pe motiv că jurnalistul a făcut propanadă pentru politicianul moldovean Vlad Plahotniuc, prieten al Rusiei
„În perioada în care a activat ca jurnalist în Republica Moldova, Cristian Tabără a fost una din piesele importante ale regimului “Plahotniuc”. Prin informaţii false, elogiu la adresa regimului, acesta a încercat să creeze o imagine bună unui regim politic corupt si oligarhic. Mai mult de atât, în postura de prezentator TV la un important post de televiziune, a planificat şi coordonat un amplu proces de dezinformare.

Consider că prezenţa lui Cristian Tabără la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava este un act nesăbuit, datorită faptului că acesta a încălcat toate normele morale şi profesionale, iar prin influenţa pe care a avut-o prin intermediul mass-mediei, a scindat si mai mult societatea civilă din Republica Moldova, şi aşa divizată”, se arată în petiţia studenţilor.

Citeste mai mult: adev.ro/q6exl6

Lasă un răspuns