AcasăBucureștiDiplomele de învățământ din Republica Moldova vor fi recunoscute în România și...

Diplomele de învățământ din Republica Moldova vor fi recunoscute în România și viceversa. Parlamentul de la Chișinău a ratificat documentul

Diplomele obținute în Republica Moldova vor fi recunoscute România și viceversa, după ce Parlamentul de la Chișinău a ratificat, vineri, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ din ambele state. Urmează un pas similar al Parlamentului României.

-

Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor face parte din setul de angajamente asumate de cele doua guverne în foaia de parcurs dintre cele două state. Documentul îndeplinește condiția obligatorie încheierii oricărui acord între un stat membru al Uniunii Europene și un stat non-UE, fiind conform cu dreptul Uniunii Europene.

De asemenea, Ministerele de resort din cele două state vor semna în curând un protocol de cooperare, iar acest lucru ar trebui în viziunea autoritățile din România să contribuie la creșterea calității sistemelor de educație și formare profesională în spiritul politicilor europene în materie, precum și la îmbunătățirea accesului cetățenilor români și a celor din Republica Moldova.

Diplomele de învățământ din Republica Moldova vor fi recunoscute în România și viceversa. Parlamentul de la Chișinău a ratificat documentul

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura