A doua ediție a ghidului vinurilor bune din Republica Moldova a fost lansat la Chișinău. În premieră, acesta a fost publicat în ediție bilingvă: română și engleză. Publicația cuprinde descrieri pentru 50 de vinuri de top din Republica Moldova, informații despre soiurile principale de struguri, zonele vitivinicole, precum și despre evenimentele vinicole. O relatare de Aliona Savca pentru Radio România Chișinău.

Vinurile incluse anul acesta în ghid au fost atent analizate de către somelieri, experți ai Oficiului Național al Viei și Vinului și consumatori. Autorul publicației, Andrei Cibotaru, spune că obiectivul principal al ghidului este promovarea vinului moldovenesc de calitate în rândul consumatorilor.

„Ideea acestui ghid, în general, nu este atât de a face un clasament ierarhic, cât de a fi un îndrumător. Visul meu este ca un consumator din Republica Moldova să le parcurgă teoretic și practic aceste vinuri și eu cred că un om care a degustat aceste 50 de vinuri va înțelege ceva despre vinul Moldovei și va fi stimulat, deja, fără ghidul meu, va fi provocat să meargă mai departe să deguste alte 50 sau poate alte 150 de vinuri bune pentru că, credeți-mă, ele sunt.”

mai mult la :  radiochisinau.md

Lasă un răspuns