AcasăChişinăuGăselnița de AUR a Kremlinului pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova

Găselnița de AUR a Kremlinului pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova

-

După discreditarea Partidului Liberal (pentru că în 2015 acesta a trecut deschis în subordinea lui Plahotniuc), alegătorii unioniști s-au orientat spre diferite partide. Pe această filieră însă nu au crescut lideri noi capabili să coaguleze măcar o jumătate din potențialul acestui segment de alegători.

… Șmecheria de discurs nu se termină aici. Unul dintre fruntașii AUR în Republica Moldova – Valeriu Munteanu declară într-un studio TV nici mai mult nici mai puțin că reprezintă România, nu AUR România – dar anume România[10], adică statul român: este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Bucureștiul își asumă acest lucru deliberat”.

Echipă cu AUR fac propagandiștii conspiraționiști din solda lui Igor Dodon. Bunăoară canalul de Telegram ”Bazar Politic” (este scris de fostul manager de presă a lui Plahotniuc – Oleg Cristal, azi în slujba socialiștilor) a publicat o serie întreagă de postări prin care afirmă că AUR este un proiect al statului român implementat prin intermediul serviciilor secrete românești[11]. Mai mult – același Cristal încearcă să inducă opinia că serviciile secrete române ar încerca să impună toți liderii unioniști să intre sub umbrela AUR – cu referire la Octavian Țîcu și partidul său PUN. Până la urmă PUN a refuzat această coalizare electorală motivând cu toxicitatea AUR.

De la același Cristal vedem o nouă linie de atac pe piața zvonurilor politice și a conspirațiilor – presupusa susținere a statului român pentru AUR este prezentată drept dovadă că Maia Sandu nu se bucură de susținerea României. În joc e pus un meme propagandistic anti-european importat de la București – Germania care ar fi inamicul României de fapt. Maia Sandu și partidul său sunt prezentate drept proiect controlat de Germania, iar Bucureștiul ar fi nemulțumit și de aceea a lansat AUR. În aceeași ordine logică – orice critică firească la adresa AUR încearcă să fie explicată exact în această paradigmă falsă – că cei care critică AUR de fapt ar critica România.

mai mult la  /truestoryproject.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura