Luminițele Târgului de Crăciun, organizat de Guvernul Republicii Moldova, s-au aprins astăzi, 21 decembrie în inima capitalei. La eveniment au participat: secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, oaspeți și locuitori ai capitalei.

În mesajul său, ministrul Corneliu Popovici a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu sărbătorile de iarnă menționând că tradițional Târgul de Crăciun vine să ne reunească pe toți „Acasă”, în jurul tradițiilor și obiceiurilor străbune. „Această perioadă este despre familie, tradiții, bunătate, dăruire și unitate. Să mergem acasă la părinți să dăruim din puținul nostru și celor mai triști ca noi să ne bucurăm de spiritul Crăciunului, iar în noul an să pășim cu forțe noi pregătiți pentru a schimba în bine lucrurile în țara noastră”, a afirmat oficialul.

Festivitatea de inaugurare a Târgului de Crăciun a continuat cu un concert extraordinar susținut de Orchestra „Lăutarii” și Alex Calancea Band.

Pe parcursul celor 3 săptămâni, în cadrul târgului se vor desfășura concerte în toate zilele de weekend, de Crăciun și de Revelion. Printre artiștii care vor încânta vizitatorii se numără Valy Boghean, SunStroke Project, Nelly Ciobanu, Katharsis, Anișoara Puică și mulți alții. Târgul se va încheia în data de 10 ianuarie cu o Gală-concert și Tombola de Sărbători.

Spațiul de lângă Piața Marii Adunări Naționale întâmpină oaspeții cu o atmosferă magică, creată de mii de luminițe și ghirlande. Pentru vizitatori sunt amenajate mai multe zone de agrement: ei vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun, se vor distra la carusele, își vor face poze memorabile, vor savura din deliciile culinare de iarnă și vor putea cumpăra cadouri autohtone pentru cei dragi.

Târgul va fi deschis zilnic, de la ora 12:00 până la ora 22:00, în zilele de odihnă – între 10:00 și 22:00, iar în noaptea dintre ani programul va fi prelungit până la ora 02:00 după miezul nopții.

mai mult la  mecc.gov.md

Lasă un răspuns