O arată şi zona de non răspunsuri de la exit poll-ul făcut de IMAS. Dar acum vine momentul greu în care se împart costurile eşecului, vina şi responsabilităţile Plahotniuc e de vină! Evident, de vină e Plahotniuc! Oligarhul Rău care a Capturat Statul a făcut ca azi Andrei Năstase să piardă capitala, deşi acum un an a câştigat-o în faţa aceluiaşi contracandidat. Plahotniuc a ocupat toate preocupările guvernării anti-oligarhice, toată energia dezoligarhizării şi toate gândurile şi eforturile guvernului pro-european.
Asta în timp ce Dodon a tăcut şi a făcut, a preluat elemente de putere, mass media, politică externă, temele Transnistriei şi multe altele. Dar de vină e Plahotniuc pentru că au rămas reţelele sale, pentru că justiţia, pentru că Dodon, pentru că Chirtoacă, pentru că Ţîcu….
Pentru că Plahotniuc a fugit acum 6 luni şi nu s-a lăsat prins, nu s-a predat, pentru că şi-a dat demisia din Parlament, pentru că nu şi-a luat averea şi a lăsat-o amanet, sechestrată în Republica Moldova. Şi, fireşte, în primul rând pentru că el e vinovatul de serviciu! Altfel, de vină ar fi România!
Există şi veşti bune. Din datele mele de la această oră, în funcţie de primării şi voturile la consiliile raionale, PSRM nu a reuşit să treacă de 40%. Deci, în ciuda indicaţiilor sondajelor de opinie, pro-ruşii din stânga Prutului nu au reuşit încă să preia deplina putere în Republica Moldova.
Mai există o şansă, perspectivele de recuperare sunt intacte, ca să nu mai vorbim că rezistenţa la rusificare sub falduri putiniste a lui Dodon poate fi pe deplin eficientă. Totul e să existe voinţa, înţelegerea şi dorinţa de a respecta comandamentele naţionale. Pentru că Republica Moldova nu se vinde şi se cumpără nici la Berlin, nici la Bruxelles, nici la Washington. Pentru simplul fapt că Basarabia nu e de vânzare, e neam şi suflet românesc!

Citeste mai mult: adev.ro/q0heuy

Lasă un răspuns