Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, a anuntat luni seara ca, pentru prima data in istoria tarii, Chisinaul a achizionat gaz dintr-o alta sursa decat Rusia. Este vorba despre compania poloneza PGNiG.

President Maia Sandu and President of Poland Andrzej Duda
President Maia Sandu and President of Poland Andrzej Duda

„Moldova a efectuat prima achizitie de gaze naturale din surse alternative. Azi a fost semnat un contract pentru o achizitie de proba de un milion de metri cubi de gaze naturale intre compania de stat Energocom si compania poloneza PGNiG. Este prima achizitie de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova.

La tenderul anuntat, Energocom a primit 7 oferte.

Achizitia de proba vine sa testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative si vine sa balanseze presiunea joasa in sistemul aprovizionarii cu gaze naturale.

Mentionez ca Guvernul Republicii Moldova se afla in negocieri cu Federatia Rusa si compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. In conditiile scaderii presiunii din reteaua nationala de distributie, achizitionarea din surse alternative permite mentinerea livrarii de gaze naturale catre consumatori.

Lovitura pentru Moscova, Maia Sandu a luat o decizie in premiera in istoria Moldovei. Chisinaul incepe sa importe gaz din Polonia


Descoperă mai multe la Moldova 🇲🇩 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns