AcasăChişinăuPeregrinările Portului Giurgiulești: de la Aliyev la BERD

Peregrinările Portului Giurgiulești: de la Aliyev la BERD

-

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajuns recent proprietar 100% asupra Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), o parte din întregul obiectiv numit convențional „Portul Giurgiulești”. Alături de PILG, statul moldovenesc a amenajat un port numit „Portul de Pasageri și Mărfuri Giurgiulești”. Tranzacțiile la care ne vom referi mai jos vizează PILG.

Pornind de la cel mai recent episod, executorul judecătoresc Roman Talmaci a instalat, pe 25 februarie 2021, administrație silită la Danube Logistics SRL, proprietara PILG, la solicitarea Bemol SRL.

Totul se explică printr-o datorie a fostului șef al Danube Logistics SRL, Thomas Moser, față de Bemol SRL pentru „gestiune frauduloasă” în 2006–2012. În această perioadă, Moser a deținut funcția de administrator al societății Bemol, proprietate a omului de afaceri azer Rafiq Aliyev.

 

mai mult la   /gazetadechisinau.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Mai multe articole

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...