AcasăChişinăuSUA, alături de Republica Moldova: a fost livrată prima tranșă de vaccinuri...

SUA, alături de Republica Moldova: a fost livrată prima tranșă de vaccinuri Johnson and Johnson din lotul de jumătate de milion de doze promis de Washington

-

Primul lot de vaccinuri Johnson and Johnson din partea SUA pentru Republica Moldova, în cuantum de 150.000 de doze, a ajuns luni seară pe Aeroportul Internațional Chișinău, fiind întâmpinat de către președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan.

În total, SUA vor livra Republicii Moldova nu mai puțin de 500.000 de doze în mai multe tranșe ce urmează să ajungă în perioada imediat următoare la Chișinău.

Particularitatea acestui vaccin este că se administrează intramuscular și doar o singură doză. Este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Vaccinul a fost aprobat autoritățile din SUA și Uniunea Europeană.

Vaccinul Johnson & Johnson este la fel de eficient ca și celelalte tipuri de vaccin împotriva COVID-19. Serul va fi distribuit echitabil la toate centrele de vaccinare conform unui proces transparent. Acest vaccin a fost administrat la peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume. Vaccinați-vă și contribuiți activ la stoparea pandemiei”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

mai mult la    /www.g4media.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura