AcasăChişinăuMarea revolutie din Moldova. PAS anunta „desfiintarea imunitatii parlamentare”: „Vom curata statul...

Marea revolutie din Moldova. PAS anunta „desfiintarea imunitatii parlamentare”: „Vom curata statul si institutiile sale de elementele corupte si mafiote”

-

Vicepresedintele PAS, Natalia Gavrilita, anunta intr-un interviu pentru publicatia moscovita Kommersant ca imunitatea parlamentarilor din Moldova va fi desfiintata. Kommersant noteaza ca Igor Dodon are motive sa se teama.

Natalia Gavrilita, vicepresedinta Parlamentului si cea mai apropiata aliata a Maiei Sandu, care este calificata drept cea mai probabila candidata la sefia Guvernului, spune ca partidul de guvernamant intentioneaza sa raspunda asteptarilor publicului si sa duca un razboi impotriva coruptiei. „Vom adopta legi stricte privind coruptia politica, vom elimina imunitatea parlamentarilor si a presedintelui in cazurile de coruptie. Va exista o reducere a imunitatii – o anumita imunitate va ramane, in conformitate cu standardele Consiliului Europei in ceea ce priveste aspecte precum libertatea de exprimare si asa mai departe. Dar nu pentru coruptie”, a dat asigurari Gavrilita pentru Kommersant.

Aceasta stire ar putea sa-i faca pe multi sa tresara, inclusiv pe fostul presedinte Igor Dodon, care se bucura de imunitate. In 2020, intreaga Moldova a discutat si inca nu a uitat videoclipul in care oligarhul Vladimir Plahotniuk, odinioara puternic si acum fugar, incearca sa-i dea o punga neagra domnului Dodon, pe atunci actualul presedinte. Igor Dodon nu-l atinge, dar rosteste fraza: „Ia tu cu sacii. Da-i-o lui Kosta, iar maine i-o va da lui Cornel, pentru ca maine am avion la ora cinci. El trebuie sa plateasca salariile luni”. Multi sunt convinsi ca in pachet se aflau bani. Deocamdata nu au existat repercusiuni juridice in urma inregistrarii. Dar ar putea.

Marea revolutie din Moldova. PAS anunta „desfiintarea imunitatii parlamentare”: „Vom curata statul si institutiile sale de elementele corupte si mafiote”

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Mai multe articole

Descoperă mai multe la Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura