Unirea pentru care militează o parte dintre cetăţenii Republicii Moldova înseamnă război civil, a declarat joi seara preşedintele prorus Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Acces direct” de la NTV Moldova, filiala postului rusesc de televiziune NTV, avertizând că va recurge la ”toate căile legale” pentru a nu permite lichidarea statalităţii moldoveneşti, relatează vineri portalul Deschide.md.

”Poate că cineva provoacă acestui lucru intenţionat? Poate celor de la guvernare le este convenabil un astfel de scenariu? Pentru că ei înţeleg că pierd alegerile (parlamentare) în toamnă şi poate ar vrea să destabilizeze situaţia? Trebuie să fim foarte atenţi. Noi examinăm detaliat acest lucru”, a afirmat Igor Dodon, referindu-se la Partidul Democrat, aflat în prezent la guvernare.

Pentru a rezolva problemei unionismului ”pe cale democratică”, Igor Dodon propune organizarea unui referendum în cadrul căruia cetăţenii moldoveni să fie întrebaţi ce-şi doresc. ”Este clar că majoritatea covârşitoare va fi pentru păstrarea statalităţii; să punem punct odată la subiectul acesta”, a declarat Dodon, în opinia căruia guvernanţii ”nu vor accepta un astfel de referendum”.

mai mult la  www.agerpres.ro

Lasă un răspuns